Karbantartás miatt teljesen borul a szolnoki vasútvonal menetrendje, a csütörtök pedig megint problémás volt

Megosztás

Már gyakorlatilag az lenne a furcsa, ha valamelyik nap úgy menne végig, hogy nem történik több komolyabb vonatkimaradás, illetve késés a szolnoki vonalon. A MÁV-nak azonban egyáltalán nem csak a Jászkunságban gyűlik meg a baja a szolgáltatás nyújtásával, elképesztő mennyiségű vonat marad ki, robban le, vagy késik sokat.

A Mávinform a szombati és vasárnapi komoly változásokról értesítette az utasokat csütörtökön.

“A Budapest—Cegléd—Szolnok vonalon szeptember 30-án október 1-jén Pestszentlőrinc és Vecsés állomás között karbantartást végeznek, ezért a hétvégére jelentősen változik a menetrend.

1️⃣0️⃣0️⃣1️⃣4️⃣0️⃣ Nyíregyházi és szegedi InterCity-k

A nyíregyházi és szegedi InterCity-k a Nyugati pályaudvarról 5 perccel korábban indulnak és oda 5-10 perccel később érkeznek.

1️⃣0️⃣0️⃣ Cívis InterRégiók

​A Cívis InterRégiók rövidebb útvonalon, csak Debrecen és Cegléd között közlekednek – néhány hajnali és esti vonat kivételével.

1️⃣0️⃣0️⃣🅰️ Elővárosi vonatok

– A ceglédi Z50-es és a monori S50-es vonatok összevonva közlekednek, óránként indulnak a Nyugati pályaudvar és Cegléd között minden állomáson és megállóhelyen megálló S50-es vonatok: a Nyugati pályaudvarról minden óra 03-kor, Ceglédről minden óra 48-kor. A korlátozás miatt a Budapest-Monor szakaszon a megszokottnál ritkábban, csak óránként járnak az elővárosi vonatok.

– A Szolnokról reggel 5:55-kor a Nyugati pályaudvarra induló Z50-es vonat (2669) nem közlekedik.

Vasárnap délutáni távolsági vonatok

A vasárnap délutáni, Budapestre tartó nyíregyházi expresszvonat (1633), a közvetlen szentesi személyvonat (17203) és a Hétmérföldes sebesvonat (16303) Szolnoktól Újszász érintésével, kerülő útvonalon közlekedik, ezért így nem érinti a fővárosban Ferihegy, Zugló megállóhelyet és Kőbánya-Kispest állomást.”

Ami pedig a csütörtöki napot illeti, ismét nem sok örömünk lehetett a MÁV szolgáltatásaiban, már kora reggel elkezdődtek a problémák, időnként indoklás nélkül, ahogy azt már megszokhattuk.

“Csütörtök reggel a Szolnokról 5:40-kor a Nyugati pályaudvarra induló G50-es vonat (2879) nem közlekedik, utasai a következő, a Szolnokról 5:55-kor induló Z50-es vonattal (2669) utazhatnak Budapest felé.”

“Csütörtök délelőtt váltóhiba miatt a Hatvanból 8:08-kor Szolnokra és a Szolnokról 8:31-kor Hatvanba elindult S820-as vonat (5732, 5737) Jászboldogháza-Jánoshida állomástól várhatóan 25-30 perces késéssel közlekedik tovább.”

Csak egyetlen kitekintés néhány másik vonalra csütörtök délutánról, de ez is csak egy a sok közül.

“Csütörtökön 17:45-től feszültségkimaradás miatt nem lehetséges a közlekedés a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, valamint a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között, a vonatok várakozásra kényszerülnek. A ceglédi, a szobi, a veresegyházi és az esztergomi vonalon jelentősen megnő a menetidő, minden érintett vonalon jelentős késésekre és vonatkimaradásokra kell számítani.”

Ezt leszámítva minden rendben volt ma is a MÁV-val, csak egy szokásos nap. Igaz, a többi vonalon se nagyon nézzünk körül.

Kapcsolódó cikkek